Om de aandacht voor het Lionsbos levend te houden organiseert de Lionsclub Berkel en Rodenrijs jaarlijks in de maand november een SFEERAVOND MET LICHT.

De eerste Lichtjesavond werd gehouden op 19 november 2016.

Omdat het motto van het Lionsbos – Vieren, Eren en Gedenken – eigenlijk iedere omstandigheid kan omvatten, sloot de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland na het eerste jaar aan om jaarlijks mee te doen met deze manifestatie.

Gedenken is immers ook delen en dat maakt dat – naast de adoptanten van een boom in het Lionsbos – eigenlijk iedereen van tijd tot tijd stil kan staan om iemand of iets te gedenken of om dankbaar te zijn om het leven te kunnen vieren.

Om 19.00 uur werden dit jaar circa 200 belangstellenden welkom geheten door burgemeester van de Stadt. Na een aantal liederen, die ten gehore werden gebracht door het middenkoor ‘De juiste stemming’ uit Berkel en Rodenrijs en het voordragen van een gedicht door de heer Hans Cieremans uit Bleiswijk, ontving iedereen een brandende kaars en startte om circa 19.30 uur een korte wandeling over het terrein, dat gemarkeerd was door lichtbollen die steeds van kleur veranderde.
Veel kinderen in de stoet liepen mee met een lampions of waren zelf versierd met gekleurde lichtjes.
Aan het eind van de korte wandeling werden de kaarsjes gezet bij een boom in het Lionsbos of plaatste men de kaarsen op een houten hart bij de tent. Desgewenst kan men daarna nog wat napraten in de tent onder het genot van chocolademelk etc.
In tegenstelling tot de twee vorige jaren was het een prachtige avond met weinig wind en dat betekende dat de kaarsen tot dinsdagmorgen hun licht konden verspreiden.
Noot: de kaarsen werden gesponseerd door uitvaartverzorging Serry.

De Lichtjesavond vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van de maand november.
In 2019 zal dat zijn op zaterdag 2 november 2019 van 19.00 – 20.00 uur.

Een ieder is van harte welkom.