03/12/2017

Berkel en Rodenrijs, maandag 4 december 2017 - De inzamelingsactie van kerstpakketten van Lionsclub Berkel en Rodenrijs is wegens succes verlengd. Sinds vrijdagmiddag 16.00 uur zamelen de leden van de Lionsclub houdbare levensmiddelen in voor gezinnen in Berkel en Rodenrijs die dit anders niet zouden kunnen beleven. Voorzitter Jan Smallegange van Lionsclub Berkel en Rodenrijs: “De leden van Lionsclub Berkel en Rodenrijs zijn overdonderd door de gulle gaven van de winkelende inwoners. Hartelijk bedankt hiervoor! Nog nooit hadden we zo'n grote opbrengst. Daarom hebben we besloten dat er op zondag ook nog een boodschap kon worden gedoneerd. Vandaag halen we de opbrengst op en gaan we de kerstpakketten samenstellen.”

Sinds vrijdagmiddag 1 december stond het winkelcentrum van Berkel voor de derde keer in het teken van de samenwerking tussen de Lionsclub en lokale supermarkten. Enthousiaste Lions vroegen dit keer in de Albert Heijn Berkel Centrum aandacht voor de actie. Veel winkelbezoekers werkten hier met plezier aan mee, door een boodschap extra te doen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De animo bleek zaterdagavond nog zó groot, dat de inzameling zelfs nog tot maandag duurt. Vervolgens stelt de Lionsclub uit alle donaties pakketten samen en levert deze af in overleg met sociaal-maatschappelijke instellingen uit Berkel en Rodenrijs.

Smallegange: “Lionsclub Berkel en Rodenrijs heeft ook de ondersteuning van Albert Heijn Berkel Centrum zeer gewaardeerd: een kopstelling was ingericht voor deze actie met voorbeelden van houdbare producten en ook de medewerkers waren enthousiast. We gaan graag volgend jaar opnieuw aan de slag!”

Over Lionsclub Berkel en Rodenrijs

Smallegange: “De Lions zijn in Berkel en Rodenrijs al ruim 30 jaar actief. We zetten ons belangeloos in om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien. Bekende projecten zijn het Lions Bos, de Lichtjesavond en de Badeendjesrace. De Kerstpakkettenactie hoort hier zeker ook bij”.

Ook actief worden bij Lionsclub Berkel en Rodenrijs?

Smallegange: “We organiseren regelmatig open avonden en bezoeken voor belangstellenden. Zelfstandige en zelfbewuste bewoners uit Berkel en Rodenrijs die zich graag inzetten voor het goede doel zijn van harte welkom voor een kennismaking!” Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina, op Twitter of stuur een e-mail: info@lionsberkelenrodenrijs.nl.