16/12/2019

Met de feestdagen op komst, steekt Lionsclub Berkel en Rodenrijs de voedselbanken in Lansingerland de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit de voedselbank in Lansingerland namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 778 pakken koffie op. Tot 19 januari 2020 kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Berkel en Rodenrijs neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Geef uw D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! De D.E.-waardepunten kunnen tot 19 januari 2020 worden ingeleverd op de volgende adressen:

• Jumbo Berkel en Rodenrijs Esdoornlaan
  • Jumbo Bergschenhoek Dorpstraat